zorgkamer en badkamer
GiethoornHilversumHoogvlietAmersfoortBenschopHilversumErmeloRotterdamVreelandOosthuizenHuizenOegstgeestRidderkerkSpijkenisseHilversumWormerRotterdamHilversumWolfhezeWormer, deels in een gemeenteplantsoenZuidlandKlaaswaalLandsmeerSchoonhoven
| | Delen

De zorgkamer van PasAan kan door gemeenten worden gekocht of gehuurd. In samenspraak met enkele gemeenten heeft PasAan een speciale financieringsconstructie voor gemeenten ontwikkeld, waardoor de zorgkamer zo makkelijk mogelijk doorgezet wordt naar een volgende gebruiker, ook als die in een andere gemeente woont. In deze formule wordt rekening gehouden met de waardevastheid van de zorgkamer, maar ook met het feit dat regelmatig een ander model zorgkamer moet worden ingezet (bijvoorbeeld een 'linker' i.p.v. een rechter, of een eenpersoons i.p.v. een tweepersoons of omgekeerd).

Het flexibele niveau van hulpmiddelen en voorzieningen heeft een grote toegevoegde waarde bij progressieve ziektes als ALS. Niet alleen wordt de kwaliteit van leven van betrokkenen groter, ook wordt veel proceduretijd gewonnen rond tussentijdse aanpassingen. Op basis van een contract garandeert PasAan dat wijzigingen in het hulpmiddelenniveau binnen 48 uur gerealiseerd zijn. Verhuur van hulpmiddelen is onderdeel van deze ziektebeeld gebonden contracten. Dit geheel spaart voor gemeenten veel tijd en geld uit.

Wilt u de speciale folder voor gemeenteambtenaren over de zorgkamer ontvangen? U kunt deze aanvragen via het contactformulier op deze website.

Helma Nieuwenhuize heeft de spierziekte A.L.S. Aan haar huis staat een zorgkamer van PasAan met 'meegroeiende hulpmiddelen'. De woonkamer is ook fors uitgebreid dankzij een bijzondere verbindingssluis.
De familie Vinke in Wolfheze heeft drie kinderen. Hun dochter Sannah is meervoudig gehandicapt. Voor haar is de begane grond van de woning uitgebreid met een zorgkamer. In de verbindingssluis met de woning staat een speelbox.
Naar boven gaan werd onder invloed van zijn handicap steeds moeilijker voor de heer Veld uit Boven-Leeuwen. Achter hun woning staat nu aan aanbouw zorgkamer, waar hij en zijn vrouw samen slapen en de sanitaire voorzieningen hebben.
De 18-jarige Karl kan ondanks beperkingen door een hersentumor en een hersenbloeding, toch gewoon thuis blijven wonen. Een film uit het TV-programma 'Moderne Zorg'.
In maart 2008 werd de eerste zorgkamer van PasAan geplaatst. In deze rapportage van RTV-Utrecht vertellen de bewoners hun verhaal. 'Kamperen' in de huiskamer is nu voorbij.
Een jonge moeder kreeg een CVA, terwijl zij nog zwanger was van haar derde kind. Mede dankzij de uitbreiding van de woning op de begane grond met een zorgkamer kan het gezin desondanks blijven functioneren.