nieuws
| | Delen
Nieuwere berichtenOudere berichten
  
za 28 mei 2011Bill Clinton kijkt naar onze mantelzorgwoning

Op de conventie van Achlum werd op 28 mei door de duizenden aanwezigen aandacht besteed aan de toekomst van de verzorgingsstaat. Eén van de sprekers/aanwezigen was Bill Clinton, voormalig president van de VS.
De mantelzorgwoning van PasAan is op deze conventie als van de oplossingen voor de toekomst gepresenteerd. In een korte film vertelt de familie van Gils uit Prinsenbeek hoe zij deze oplossing ervaren. Voor het bekijken van de film, klik hier. (In de 2e minuut komt de mantelzorgwoning).


do 12 mei 2011Tweede boek over dementie

Op 12 mei heeft Ruud Dirkse, ondermeer directeur van PasAan, een tweede boek over dementie gepresenteerd. Dit boek gaat over het lerend vermogen van mensen met dementie. Ruud schreef dit boek met een hoogleraar uit Nijmegen, een lector van de Haagse Hogeschool en een psychogerontoloog. Het boek heeft als titel: '(Op)nieuw geleerd, oud gedaan' en is te bestellen via de site www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl.
Het vorige boek, 'Had ik het maar geweten' over thuis wonen met dementie, is inmiddels uitgegroeid tot het best verkochte informatieve boek over dementie. Uiteraard is deze kennis van dementie ook verwerkt in onze mantelzorgwoningen.


wo 20 april 2011Zorgverleners kiezen voor mantelzorgwoning

'Bijzijn, één van de vakbladen voor verpleegkundigen en verzorgenden, portretteerde in haar april-nummer een drietal mensen, zelf werkzaam in de zorg, die ervoor gekozen hebben hun moeder bij hen in de tuin te laten wonen, in een mantelzorgwoning.
Uit het artikel blijkt dat zij dit doen, omdat onder de indruk zijn van de aanwezige faciliteiten en voorzieningen en omdat zij zelfverzekerd genoeg zijn. Opvallend is dat zij als deskundigen aangeven, dat het ook goedkoper is dan opname in een zorginstelling....
Om het artikel te lezen, klik hier.


wo 12 januari 2011Gemeenten stellen steeds vaker grond beschikbaar

De zorgkamers en mantelzorgwoningen van PasAan worden in de regel in de tuin bij een bestaande woning geplaatst. Soms is deze tuin niet groot genoeg. Steeds vaker zien wij dat gemeenten aanpalende gemeentegrond ter beschikking stellen. Bijvoorbeeld een strookje van een plantsoen. Recentelijk is dat ondermeer gebeurd voor zorgkamers in Landsmeer en Wormer. In 2009 is in Deventer al een mantelzorgwoning geplaatst die zelfs geheel in het gemeenteplantsoen staat, naast de woning van de mantelzorgende familieleden.


wo 13 oktober 2010Mantelzorgwoning in regeerakkoord
In het nieuwe regeerakkoord is een speciale passage opgenomen over de mantelzorgwoning. Hierin staat dat het nieuwe kabinet de komst van mantelzorgwoningen gaat stimuleren. Uit persoonlijke contacten met de onderhandelaars voor het regeerakkoord is ons gebleken dat het hierbij ondermeer gaat om het vergunningvrij maken van de plaatsingen.

do 7 oktober 2010Zorgkamer op congres 'Innovatieve technologie in de langdurige zorg'
Op 9 november 2010 vindt het congres 'Innovatieve technologie in de langdurige zorg' plaats. Hier worden in 30 workshops toonaangevende vernieuwde concepten toegelicht. PasAan is gevraagd om een workshop te verzorgen over de inzet van de flexibele en meegroeiende hulpmiddelen en de op maat in te stellen domotica, zoals die in onze zorgkamers zitten. Deze workshop vindt plaats in de themalijn 'techniek in de woonomgeving'. Uiteraard wordt ook in de workshop ook aandacht besteed aan de zorgkamer zelf. Meer informatie over dit congres: www.studiearena.nl.

zo 3 oktober 2010Voorlichtingsbijeenkomsten over mantelzorgwoning
Op 14 oktober om 14.00 uur en op 18 oktober om 19.30 uur organiseert PasAan voorlichtingsbijeenkomsten over de mantelzorgwoning. Beide bijeenkomsten zijn in Naarden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@pasaan.nl of 035-6948294.

do 26 augustus 2010Eerste mantelzorgwoning in Breda
In Prinsenbeek (Breda) heeft woningbouwvereniging WonenBreburg een mantelzorgwoning van PasAan laten plaatsen voor mevrouw Van Gils, die binnenkort bij het gezin van haar dochter in de tuin komt wonen. Dit inzet van de mantezlorgwoning past goed in het beleid Geschikt Wonen voor Iedereen (GWI). WonenBreburg vindt het belangrijk dat deze zorg geboden wordt aan haar huurders: op deze manier kunnen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Voor een korte film van het hijswerk bij de plaatsing, klik hier.

di 6 juli 2010Haarlemmermeer start pilot met mantelzorgwoningen

Op 6 juli is de mantelzorgwoning van mevrouw Meijer geopend door de WMO-wethouder van Haarlemmermeer. Mw. Meijer is verhuisd van Amsterdam naar de tuin van haar dochter met gezin. De Gemeente Amsterdam heeft hiervoor een verhuiskostensubsidie gegeven. Vooralsnog heeft de Gemeente Haarlemmermeer deze woning zelf gekocht, maar wel met de intentie om die door te verkopen aan een woningbouwvereniging. Mw. Meijer huurt de woning nu van de gemeente. Deze mantelzorgwoning maakt onderdeel uit van een pilot. De Gemeente Haarlemermeer breidt de pilot graag uit tot 3 mantelzorgwoningen, zo gaf de wethouder bij de opening aan. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Gemeente Haarlemmermeer of bij PasAan.  Voor het lezen van een krantenartikel naar aanleiding van de opening, klik hier.


za 29 mei 2010PasAan-oprichter benoemt als docent Ergotherapie
Eén van de drie oprichters van PasAan, Arie van der Wijst, is sinds kort twee dagen per week als docent werkzaam op de Hogeschool Rotterdam. Arie is hiervoor gevraagd, nadat hij al eerder diverse gastcolleges verzorgde. In de opleiding Ergotherapie van de hogeschool brengt Arie vooral zijn langdurige ervaring met woningaanpassingen en adviesvaardigheden over aan de studenten. Uiteraard blijft Arie naast zijn werk bij de Hogeschool ook werkzaam als directielid en ergotherapeut bij PasAan.

Nieuwere berichtenOudere berichten