logo
| | | Delen
Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.
Nieuwere berichtenOudere berichten
  
zo 22 september 2013PasAan directeur schrijft derde boek over dementie

Dementie is niet alleen maar achteruitgang. Ten aanzien van één punt is zelfs sprake van vooruitgang. Het gevoels- en emotieleven van mensen met dementie gaat steeds beter functioneren. Dat is de rode draad in het boek 'Handig bij dementie' dat Ruud Dirkse schreef samen met Lenie Vermeer, die als psycholoog zowel in de ouderenzorg werkt, als bij het Trimbos Instituut.
Dit toenemende emotieleven maakt dat mensen steeds meer op hun intuïtie doen. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij de manier waarop zij zich door een woning begeven, een onderwerp waarover een heel hoofdstuk in het boek staat.

> Lees meer...


ma 16 september 2013Seniorkeurmakelaars ontvangen certificaat 'Mantelzorgwoningen'

Afgelopen jaar hebben 52 seniorkeurmakelaars een opleiding ‘Mantelzorgwoningen’ bij PasAan gevolgd. Vanmiddag heeft Tweede Kamerlid Otwin van Dijk aan 27 van hen het bijbehorende certificaat overhandigd. In zijn speech gaf Van Dijk aan dat mantelzorgwoningen goed passen bij de wens van vele mensen om in het eigen sociale netwerk te blijven wonen als één van de alternatieven voor opname in een zorginstelling. “Het is goed dat makelaars in het eigen lokale netwerk senioren kunnen adviseren over diverse woonoplossingen, zoals de mantelzorgwoning”, aldus Van Dijk. 

> Lees meer...


do 29 augustus 2013100ste plaatsing

Deze zomer bereikte PasAan een bijzondere mijlpaal. We realiseerden onze honderdste plaatsing! Natuurlijk kreeg de betrokken familie een mooie bos bloemen van ons. De honderdste plaatsing betrof een zorgkamer voor iemand met de spierziekte A.L.S. in Anna Paulowna. De familie heeft zelf het initiatief genomen om bij de Gemeente aan te dringen op een zorgkamer van PasAan.  

> Lees meer...


vr 5 juli 2013Van stolpboerderij naar mantelzorgwoning

Afgelopen maand is mevrouw Beets verhuisd van haar traditionele stolpboerderij in Beemster naar een vrijstaande mantelzorgwoning van PasAan. Het bijzondere aan deze situatie is dat zij hierdoor de 'buurvrouw' wordt van haar zoon met gezin, die in de voormalige stolpboerderij gaan wonen. Tussen stolpboerderij en de mantelzorgwoning zit ongeveer 100 meter en hier loopt over een viaduct ook nog eens een provinciale weg. Optimale privacy is het gevolg, maar met toch nabijheid om elkaar te ondersteunen en gezelligheid met elkaar te hebben. 


za 16 maart 2013Breda wil meer mantelzorgwoningen

Het aantal ouderen in Breda gaat de komende jaren fors stijgen. Mede daarom wil de gemeente Breda dat er meer mantelzorgwoningen in Breda komen te staan. Dat zei wethouder Bob Bergkamp bij de opening van een verplaatste mantelzorgwoning in Breda. Hij riep de landelijke politiek, het lokale zorgkantoor en zorgverzekeraars op om geld ter beschikking te stellen om meer mantelzorgwoningen die worden verhuurd te subsidieren, bijvoorbeeld om vanuit de AWBZ de verplaatsingkosten te financieren. Volgens Bergkamp wordt dankzij de inzet van mantelzorgwoning fors bespaart op reguliere zorg, dus is dit een win-win situatie.

> Lees meer...


wo 6 februari 2013Snel nieuwe bewoner voor mantelzorgwoning

Na het overlijden van de bewoonster van de mantelzorgwoning in Breda-Prinsenbeek ,is het woningbouwvereniging WonenBreburg gelukt om heel snel een nieuwe familie te vinden, die ook graag gebruik maakt van een mantelzorgwoning. Afgelopen week is de mantelzorgwoning verplaatst van de ene tuin in Breda naar een andere tuin. Inmiddels woont mevrouw Goossens bij haar dochter in de tuin, in een woning die zij huurt van de woningbouwvereniging. Ondanks de sneeuw ging dat prima en snel.
Anja van Gils, in wiens tuin de de mantelzorgwoning eerst stond, kijkt met veel tevredenheid terug op de inzet van de mantelzorgwoning ten behoeve van haar moeder.
Voor het lezen van een krantenartikel over deze verplaatsing, klik hier.


wo 14 november 2012Zorgkamers bij A.L.S.

Ten behoeve van mensen met de spierziekte A.L.S. staan in Nederland tientallen zorgkamers van PasAan. Deze zorgkamers zijn ideaal voor deze verschrikkelijke ziekte. Enerzijds komt dit dooor het hoge en flexibele voorzieningenniveau, dat onder begeleiding van onze eigen PasAan-ergotherapeuten ook nog eens steeds kan worden aangepast aan ontwikkelingen in deze ziekte. Anderzijds komt dit door onze unieke financieringsformule voor gemeenten, gebaseerd op de relatief hoge restwaarde van de PasAan-zorgkamers. De afgelopen weken hebben diverse gemeenten weer gemerkt wat dit betekent; meerdere zorgkamers zijn doorgeplaatst naar volgende gebruikers in dezelfde of andere gemeenten zonder dat sprake was van tussentijdse opslag en met complete aanpassing van het voorzieningenniveau.


do 20 september 201227 september op TV: Echtpaar blijft bij elkaar wonen dankzij mantelzorgwoning

In het Tv-programma ‘Nederland Helpt’ werd op donderdag 27 september 2012 een familie geportretteerd, die gebruik maakt van een mantelzorgwoning.

Toen mevrouw werd opgenomen in een verpleeghuis, dreigde dit echtpaar voortaan gescheiden te moeten wonen. Hun dochter kon dat niet aanzien en nodigde haar ouders uit bij haar in de tuin te komen wonen, in een mantelzorgwoning van PasAan. Inmiddels woont dit echtpaar tot tevredenheid van iedereen alweer enige tijd in de tuin bij het gezin van de dochter.  

De uitzending was op 27 september, om 17.05 uur, op Nederland 2. Op de website van dit programma, www.nederlandhelpt.nl is de reportage te zien. De reportage heeft als titel "Oma in de tuin".


di 3 juli 2012Eerste grote mantelzorgwoning van 72 m2 geplaatst

In juni is de eerste grotere mantelzorgwoning van 72 m2 door PasAan geplaatst. Deze staat in Uddel (vlak bij Apeldoorn). Deze woning wordt bewoond door een echtpaar. De mantelzorgwoning staat in de tuin van hun voormalige huis, een oude boerderij, die inmiddels wordt bewoond door één van hun kinderen met gezin.

> Lees meer...


vr 22 juni 2012Gebruikte mantelzorgwoning op Funda

Mantelzorgwoningen van PasAan zijn gewone woningen, die dankzij een extra stalen frame toch verplaatsbaar zijn. Daarom worden onze gebruikte mantelzorgwoningen - net als andere gebruikte woningen - soms ook op huizenverkoopsite Funda opgenomen. Vandaag is dit voor het eerst gebeurd. Om deze woning op Funda te bekijken: http://www.funda.nl/koop/s-hertogenbosch/huis-84812249-empelsedijk-7-e/ 


Nieuwere berichtenOudere berichten