zorgkamer en badkamer
GiethoornHilversumHoogvlietAmersfoortBenschopHilversumErmeloRotterdamVreelandOosthuizenHuizenOegstgeestRidderkerkSpijkenisseHilversumWormerRotterdamHilversumWolfhezeWormer, deels in een gemeenteplantsoenZuidlandKlaaswaalLandsmeerSchoonhoven
| | | Delen

De zorgkamer wordt op verschillende manieren gefinancierd. In veel situaties wordt de inzet van de zorgkamer vergoed door gemeenten vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gemeenten zien de zorgkamer als alternatief voor een traditionele verbouwing. Dergelijke grote woningaanpassingen vergoeden de meeste gemeenten alleen in bijzondere situaties.

Uiteraard kan de zorgkamer van PasAan ook gekocht worden door particulieren. De kosten zijn in de regel vergelijkbaar met een traditionele uitbouw. Groot voordeel van de zorgkamer van PasAan is het hele hoge voorzieningenniveau, wat leidt tot meer kwaliteit van leven dan in een traditionele aanbouw. Er wordt wel gedacht dat een traditionele uitbouw van een woning, leidt tot een forse waardevermeerdering. Dat is maar ten dele zo. Doordat een zorgkamer en de woning los van elkaar te verkopen zijn, is die totale  'restwaarde' na gebruikt vaak hoger dan bij een traditionele aanbouw. Ook is er bij de investering in een zorgkamer er de zekerheid dat die ook voldoet bij verdere ontwikkelingen van het ziektebeeld. Is een zorgkamer niet meer nodig, komt de tuin weer terug.