Zorgkamer en badkamer
GiethoornHilversumHoogvlietAmersfoortBenschopHilversumErmeloRotterdamVreelandOosthuizenHuizenOegstgeestRidderkerkSpijkenisseHilversumWormerRotterdamHilversumWolfhezeWormer, deels in een gemeenteplantsoenZuidlandKlaaswaalLandsmeerSchoonhoven
| Delen

De zorgkamer wordt op verschillende manieren gefinancierd. In veel situaties wordt de inzet van de zorgkamer vergoed door gemeenten vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gemeenten zien de zorgkamer als alternatief voor een traditionele verbouwing. Dergelijke grote woningaanpassingen vergoeden de meeste gemeenten alleen in bijzondere situaties.

Uiteraard kan de zorgkamer van PasAan ook gekocht worden door particulieren. De kosten zijn in de regel vergelijkbaar met een traditionele uitbouw. Groot voordeel van de zorgkamer van PasAan is het hele hoge voorzieningenniveau, wat leidt tot meer kwaliteit van leven dan in een traditionele aanbouw. Er wordt wel gedacht dat een traditionele uitbouw van een woning, leidt tot een forse waardevermeerdering. Dat is maar ten dele zo. Doordat een zorgkamer en de woning los van elkaar te verkopen zijn, is die totale  'restwaarde' na gebruikt vaak hoger dan bij een traditionele aanbouw. Ook is er bij de investering in een zorgkamer er de zekerheid dat die ook voldoet bij verdere ontwikkelingen van het ziektebeeld. Is een zorgkamer niet meer nodig, komt de tuin weer terug.

Helma Nieuwenhuize heeft de spierziekte A.L.S. Aan haar huis staat een zorgkamer van PasAan met 'meegroeiende hulpmiddelen'. De woonkamer is ook fors uitgebreid dankzij een bijzondere verbindingssluis.
De familie Vinke in Wolfheze heeft drie kinderen. Hun dochter Sannah is meervoudig gehandicapt. Voor haar is de begane grond van de woning uitgebreid met een zorgkamer. In de verbindingssluis met de woning staat een speelbox.
Naar boven gaan werd onder invloed van zijn handicap steeds moeilijker voor de heer Veld uit Boven-Leeuwen. Achter hun woning staat nu aan aanbouw zorgkamer, waar hij en zijn vrouw samen slapen en de sanitaire voorzieningen hebben.
De 18-jarige Karl kan ondanks beperkingen door een hersentumor en een hersenbloeding, toch gewoon thuis blijven wonen. Een film uit het TV-programma 'Moderne Zorg'.
In maart 2008 werd de eerste zorgkamer van PasAan geplaatst. In deze rapportage van RTV-Utrecht vertellen de bewoners hun verhaal. 'Kamperen' in de huiskamer is nu voorbij.
Een jonge moeder kreeg een CVA, terwijl zij nog zwanger was van haar derde kind. Mede dankzij de uitbreiding van de woning op de begane grond met een zorgkamer kan het gezin desondanks blijven functioneren.