mantelzorgwoning
Lent (Nijmegen)AmersfoortBergen aan Zee, in dezelfde stijl als de hoofdwoningDe LierOostzaanPrinsenbeek (Breda)Doetinchem, met houten afwerking aan buitenkantZeer grote mantelzorgwoning (90 m2) in HerveldDeventer, in een gemeenteplantsoenNieuwegeinAmersfoortRijen, met verandaSpijkVeldhovenZevenhuizenTielDe LierUddel, extra grote mantelzorgwoningEffen (Breda)Rijen, extra grote mantelzorgwoningLisserbroekBeemsterEpeNieuwkoopAssendelft
| | | Delen

De meeste bewoners kiezen er voor om de mantelzorgwoning te kopen. Na gebruik wordt de mantelzorgwoning weer verkocht, waarbij PasAan als makelaar optreedt en bemiddelt tussen de oude en nieuwe eigenaar. PasAan wordt hierbij ondersteund door een landelijk netwerk van makelaars en adviseurs. PasAan regelt ook de verplaatsing. Mede dankzij de hoge (bouw)kwaliteit behoudt de mantelzorgwoning-comfort bij verkoop in principe haar aankoopwaarde in euro's. Ook de mantelzorgwoning -basis kent een hoge restwaarde, maar die is relatief toch lager dan die van de mantelzorgwoning-comfort. Deze hoge en inmiddels meermaals waargemaakte restwaarde maakt de mantelzorgwoning van PasAan uiteindelijk in de loop van de gebruiksduur goedkoper dan diverse alternatieven.

Indien kopen van de mantelzorgwoning niet tot de mogelijkheden behoort, kan PasAan ook huur aanbieden. Dit geldt voor de mantelzorgwoningen van 54m2. Ook de constructie waarbij PasAan samen met betrokkenen naar een woningbouwvereniging gaat om na te gaan of die de mantelzorgwoning wil kopen, om die vervolgens als een soort verplaatsbare aanleunwoning te verhuren, is al diverse keren toegepast. Veelal zal voor deze beide huurvormen huurtoeslag kunnen worden aangevraagd.

Voor veel mensen is het wonen in een mantelzorgwoning goedkoper dan het wonen in een zorginstelling. Als u bijvoorbeeld de eigen bijdragen bij opname in een zorginstelling bij elkaar optelt en die vergelijkt met de totale kosten van een mantelzorgwoning, dan zult u zien dat een gekochte mantelzorgwoning weliswaar een investering vraagt, maar vaak goedkoper is. Het in een PasAan-mantelzorgwoning geïnvesteerde geld valt na gebruik weer grotendeels vrij.

Wellicht twijfelt u tussen de verbouw van een bestaande schuur, garage of stal, of de plaatsing van een mantelzorgwoning. Houdt bij de financiële kant van deze afweging rekening met het feit dat een bestaand gebouw na gebruik meestal weer in de oude staat moet worden teruggebracht, hetgeen neerkomt op kapitaalvernietiging, terwijl deze woning haar waarde behoudt en doorverkocht wordt.

Wilt u folders over de mantelzorgwoning ontvangen? U kunt deze aanvragen via het contactformulier op deze website.