mantelzorgwoning
Lent (Nijmegen)AmersfoortBergen aan Zee, in dezelfde stijl als de hoofdwoningDe LierOostzaanPrinsenbeek (Breda)Doetinchem, met houten afwerking aan buitenkantZeer grote mantelzorgwoning (90 m2) in HerveldDeventer, in een gemeenteplantsoenNieuwegeinAmersfoortRijen, met verandaSpijkVeldhovenZevenhuizenTielDe LierUddel, extra grote mantelzorgwoningEffen (Breda)Rijen, extra grote mantelzorgwoningLisserbroekBeemsterEpeNieuwkoopAssendelft
| | Delen

Wat is een mantelzorgwoning?

De mantelzorgwoning van PasAan is een compleet huis, dat tijdelijk naast een ander huis gezet wordt, meestal in de tuin. Tijdelijk varieert van enkele jaren tot tientallen jaren. De mantelzorgwoning is daarmee een alternatief voor het wonen in een seniorencomplex of in een zorginstelling.

Dankzij de mantelzorgwoning is er gezelligheid en steun voor elkaar, terwijl ieder huishouden toch een eigen huis heeft. Nabijheid en privacy in één.

De mantelzorgwoning is een comfortabele woning, die in de regel bestaat uit een halletje, woonkamer, open keuken, slaapkamer en ruime badkamer

Bij onze grotere mantelzorgwoningen horen meer kamers tot de mogelijkheden. Onze mantelzorgwoning is gemaakt van gewone bouwmaterialen, maar is dankzij een extra toegevoegd stalen frame toch verplaatsbaar. De mantelzorgwoning heeft het keurmerk 'Woonkeur' waaruit blijkt dat die aan hoge bouwkundige en veiligheidseisen voldoet.

De flexibele aanpassingen

Is er nog vrijwel geen zorgvraag, dan worden er geen bijzondere voorzieningen aangebracht. Neemt de zorgvraag toe, dan is onze mantelzorgwoning daarop voorbereid en kan bijvoorbeeld een plafondtillift eenvooudig geplaatst worden. Het voorzieningenniveau is flexibel en zo nodig zelfs hoger dan in een verpleeghuis. Bij een toenemende zorgvraag wordt de zorg geleverd door een combinatie van zorgende familieleden en zorgverlening door de thuiszorg. Familieleden hebben door de nabijheid veel minder reis- en regeltijd en meer gemoedsrust.

Verspreid over het hele land staan inmiddels tientallen mantelzorgwoningen van PasAan.

Verschillende typen mantelzorgwoningen

PasAan heeft twee soorten mantelzorgwoningen. Ten eerste de mantelzorgwoning zoals hiervoor beschreven; een luxe woning voorzien van veel comfort en voorzieningen. Deze heet tegenwoordig de mantelzorgwoning-comfort. Daarnaast hebben wij de mantelzorgwoning-basis ontwikkeld. Deze is eenvoudiger qua bouwkundige staat, maar is ook modulair op te bouwen; u bepaalt zelf de afwerking, keuken, voorzieningen, systeem van verwarmen en koelen. Mede door de introductie van de mantelzorgwoning-basis biedt PasAan een breed pallet aan verschillende soorten mantelzorgwoningen, met ook uiteenlopende prijzen.

Wilt u folders over de mantelzorgwoning ontvangen? U kunt deze aanvragen via het contactformulier op deze website.

Mevrouw Meijer had moeite met de trappen naar haar etagewoning in Amsterdam en woont nu gezellig bij haar dochter Wendy en gezin in de tuin in Lisserbroek.
Mevrouw van Ballegooij heeft het huis waar zij zo’n 50 jaar in woonde verkocht aan haar dochter en schoonzoon met kinderen en woont nu in haar ‘eigen’ tuin in Nijmegen.
Na een jarenlang verblijf in verpleeghuizen door een CVA, woont Luuk Schaft nu in een mantelzorgwoning naast zijn broer.
Alleen wonen in haar appartement was door dementie niet meer veilig. Daarom besloten haar zoon Ber en zijn vrouw Joke, dat mevrouw Bakers in een mantelzorgwoning in hun tuin kwam wonen.
Een mantelzorgwoning voor Tamara en haar vriend Rick, in Deventer tussen de ouders en schoonouders in, in het gemeenteplantsoen. Dit was nodig in verband met de taai-slijm-ziekte van Tamara.
Na een val van de trap ging helemaal zelfstandig wonen niet meer voor mevrouw Vinkenborg. Nu woont haar kleindochter met gezin in haar woning en woont zij in haar 'eigen' tuin.
Hanneke Schalkx uit Tiel heeft haar ouders na een herseninfarct van haar moeder, uitgenodigd om bij haar in de tuin te komen wonen.
Toen wegens lichamelijke klachten verhuizing naar een zorginstelling in beeld kwam, koos de familie Van Gils voor een alternatief: de mantelzorgwoning.