zorgkamer en badkamer
GiethoornHilversumHoogvlietAmersfoortBenschopHilversumErmeloRotterdamVreelandOosthuizenHuizenOegstgeestRidderkerkSpijkenisseHilversumWormerRotterdamHilversumWolfhezeWormer, deels in een gemeenteplantsoenZuidlandKlaaswaalLandsmeerSchoonhoven
| | | Delen
'Meegroeiende voorzieningen' bij A.L.S.

Om te zorgen dat thuis wonen zo goed mogelijk gaat, bevat de zorgkamer van PasAan allerlei mogelijkheden om het niveau van hulpmiddelen en zorgvoorzieningen steeds aan te passen. Dit verhoogt de kwaliteit van leven van betrokkenen. Zo ook bij Helma Nieuwenhuize.

Een zorgkamer voor een gehandicapte dochter

De familie Vinke in Wolfheze heeft drie kinderen. Hun dochter Sannah is meervoudig gehandicapt. Voor haar is de begane grond van de woning uitgebreid met een zorgkamer. In de verbindingssluis met de woning staat een speelbox.

Een zorgkamer toen de trap een knelpunt werd

Naar boven gaan werd onder invloed van zijn handicap steeds moeilijker voor de heer Veld uit Boven-Leeuwen. Daarom staat achter hun woning nu aan aanbouw zorgkamer, waar hij en zijn vrouw samen slapen en de sanitaire voorzieningen hebben.

Niet naar een gezinsvervangend tehuis

Door zijn beperkingen onder invloed van een hersentumor en een hersenbloeding sliep de 18-jarige Karl in de huiskamer. Een gezinsvervangend huis dreigde in beeld te komen. Na de komst van een zorgkamer van PasAan kreeg hij weer een eigen plek thuis.

Een zorgkamer voor Dave, onze zoon met de duchenne

Dave heeft de spierziekte Duchenne. Zijn ouders ondersteunen en verzorgen hem waar nodig. Toen hij ouder werd, werd tillen op de trap te zwaar. Na plaatsing van de zorgkamer heeft Dave nu een eigen plek op de begane grond, die ook is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.

Het gekampeer in de woonkamer is voorbij

Sinds maart 2008 maken Daan en Jacky van Tol uit Amersfoort gebruik van hun zorgkamer. Daarvoor sliepen zij in de woonkamer. Daan heeft een aandoening aan de hersenen. Zij maken ook volop gebruik van de voorzieningen op maat, zoals een tillift en douche-föhn toilet.

Thuis blijven wonen met man en kinderen

Een jonge moeder kreeg een CVA, terwijl zij nog zwanger was van haar derde kind. Mede dankzij de uitbreiding van de woning op de begane grond met een zorgkamer kan het gezin desondanks blijven functioneren.

Tiener krijgt zorgkamer

Bas was 15 toen voor hem een zorgkamer bij het ouderlijk huis in Hilversum geplaatst werd. Hij heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Zijn moeder Anneke vindt de verzorging sinds de komst van de zorgkamer veel makkelijker geworden.

Begeleiding en hulpmiddelen op maat bij A.L.S.

De heer Van Soest uit Huizen kreeg op advies van zijn revalidatiekliniek al een zorgkamer in het begin van het ziekteproces. Sindsdien komt regelmatig een ergotherapeut van PasAan langs en zijn in goed overleg diverse extra voorzieningen aangebracht.