nieuws
| | | Delen
Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.
Nieuwere berichtenOudere berichten
  
wo 3 mei 2017Terdege dicht bij de mantelzorger

Het duurde bijna tien jaar voordat de mantelzorgwoning van Riet Bouwmeester (88) een plekje kreeg achter de woning van haar dochter in Epe. Afgelopen najaar was het zo ver. "Ik geniet van het uitzicht op de weilanden en pony's".

Lees hier het hele verhaal.


do 13 april 2017PasAan ook vertegenwoordigd op de druk bezochte 55+ BAR gemeenten beurs

Bianca Sabel, een van de organisatoren van de 55+ beurs BAR gemeenten, vertegenwoordigde ook PasAan op deze druk bezochte beurs. De maquette van de PasAan mantelzorgwoning van 54m2 trok veel aandacht.

> Lees meer...


vr 3 maart 2017PasAan feliciteerd Heleen van Royen voor het behalen van de kristallen film status voor haar documentaire HET DOET ZO ZEER

HET DOET ZO ZEER, een documentraire van Heleen van Royen, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film, een portret van Heleen's moeder bij wie beginnende dementie is gediagnosticeerd, in de bioscoop. Een groot deel van de film is opgenomen in en rond de mantelzorgwoning van PasAan die bij Heleen in de tuin staat.

> Lees meer...


vr 30 september 2016Zorgkamer toegelicht tijdens ALS congres

PasAan heeft tijdens de informatiemarkt bij het ALS congres in Ede de deelnemers geïnformeerd over de bijzondere meerwaarde voor patiënten van een PasAan zorgkamer met ALS-pakket.

> Lees meer...


do 1 oktober 2015Duitse televisie vindt de mantelzorgwoning van PasAan een verrassende ontwikkeling

De mantelzorgwoning van PasAan, in Assendelft blijkt een echt huis te zijn. Volgens de familie ging het neerzetten van de mantelzorgwoning zeer vlot. Alles werd door PasAan geregeld.

 

> Lees meer...


wo 24 juni 2015Mantelzorgwoning voor moeder Heleen van Royen geplaatst

In Hilversum staan al meerdere zorgkamers van PasAan. Sinds vandaag ook een PasAan-mantelzorgwoning. Deze is voor de moeder van schrijfster Heleen van Royen. Heleen heeft in meerdere media gemeld dat zij er heel bewust voor gekozen heeft om haar dementerende moeder bij haar in de tuin te komen laten wonen:
http://www.show.nl/video/clips/2015/heleen-van-royen-neemt-dementerende-moeder-huis/ Zij heeft hier ontzettend veel positieve reacties op gehad en mede daarom plaatst zij op haar facebookpagina regelmatig berichten, foto's en filmpjes over de ontwikkelingen: https://www.facebook.com/heleenvanroyen?fref=ts
De komende dagen wordt nog volop gewerkt om de mantelzorgwoning en omliggende tuin en bestrating in orde te maken. Daarna verhuist haar moeder van Amsterdam naar Hilversum.


di 17 maart 2015PasAan mantelzorgwoning in Journaal België

Vanavond was in het Belgische VRT-journaal een reportage te zien over de mantelzorgwoning van de familie Bindels uit Breda.

Om deze reportage te bekijken, klik hier.


za 25 oktober 2014Samenwerking met makelaars en adviseurs

PasAan heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Sinds onze oprichting in 2007 werken wij al intensief samen met maatschappelijke partners als ouderenbonden, Mezzo, patiëntenverenigingen, vereniging Eigen Huis, zorg- en welzijnsorganisaties. Ook zijn wij betrokken bij diverse projecten van de rijksoverheid en van gemeenten.

Een bijzonder samenwerkingsverband betreft een 40-tal makelaars en (senioren)adviseurs. De makelaars zijn gespecialiseerd in ouderenhuisvesting. Deze speciaal opgeleide makelaars adviseren potentiële kopers desgewenst o.a. over de aanschaf van mantelzorgwoningen. Nieuw op onze website is een kaart van Nederland, waar alle makelaars en adviseurs met hun contactgegevens te vinden zijn. Op 23 oktober heeft PasAan landelijke voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor al haar partners. Hoofdonderwerp was de komende wijziging in alle wet- en regelgeving rond bouwvergunningen. De bijeenkomst was druk bezocht en werd zeer op prijs gesteld.


wo 24 september 2014Vergunningsvrijheid officieel

Vandaag is in de Staatscourant de regeling gepubliceerd, op basis waarvan de plaatsing van mantelzorgwoningen in de regel geheel vergunningvrij wordt. Een mijlpaal, die voor veel families zowel veel bureaucratie, als ook vaak forse legeskosten voor het verkrijgen van vergunningen gaan schelen. De officiële invoeringsdatum van de nieuwe regeling is 1 november 2014, maar dankzij deze formele publicatie is de nieuwe regeling een feit!
Wij merken dat gemeenten nog heel verschillend reageren als inwoners zich tot hen wenden. Sommige gemeenten geven aan dat het bestemmingplan leidend blijft. Dat is niet het geval: de nieuwe regels 'overrulen' bepalingen in bestemmingsplannen.

> Lees meer...


do 21 augustus 2014Steeds meer variatie in onze mantelzorgwoningen

PasAan heeft inmiddels 7 jaar ervaring met het plaatsen van mantelzorgwoningen. Wij hebben de eerste mantelzorgwoning neergezet en zijn nog steeds verreweg de grootste leverancier van mantelzorgwoningen. Onze mantelzorgwoningen hebben zich in deze jaren 'doorontwikkeld', gebaseerd op veel gebruikservaring. Dit betekent dat er steeds meer slimme oplossingen in de bouwkundige constructie, maar ook in de inrichting zijn doorgevoerd.
Wij merken dat betrokken families allemaal hun eigen wensen hebben. Plaatsten wij de eerste jaren alleen woningen van 54 m2, tegenwoordig plaatsen wij woningen van uiteenlopende maten. Onze mantelzorgwoning van 72 m2 is de afgelopen maanden het meest populair.

> Lees meer...


Nieuwere berichtenOudere berichten