mantelzorgwoning
Lent (Nijmegen)AmersfoortBergen aan Zee, in dezelfde stijl als de hoofdwoningDe LierOostzaanPrinsenbeek (Breda)Doetinchem, met houten afwerking aan buitenkantZeer grote mantelzorgwoning (90 m2) in HerveldDeventer, in een gemeenteplantsoenNieuwegeinAmersfoortRijen, met verandaSpijkVeldhovenZevenhuizenTielDe LierUddel, extra grote mantelzorgwoningEffen (Breda)Rijen, extra grote mantelzorgwoningLisserbroekBeemsterEpeNieuwkoopAssendelft
| | Delen
Een mantelzorgwoning bij dochter in de tuin; 3 generaties bij elkaar

Mevrouw Meijer had moeite met de trappen in haar woning in Amsterdam en woont nu gezellig bij haar dochter Wendy en gezin in de tuin in Lisserbroek. Sindsdien gaat het een stuk beter met haar.

Huis verkocht aan dochter en daarna wonen in de 'eigen' tuin

Mevrouw Van Ballegooij verkocht haar huis aan haar dochter. Nu woont ze in een mantelzorgwoning in haar 'eigen' tuin. Lekker dicht bij haar dochter, schoonzoon en kleinzoons, maar toch ook in haar vertrouwde omgeving en sociale netwerk.

Uit het verpleeghuis dankzij mantelzorgwoning

Na een herseninfarct woonde Luuk Schaft jarenlang in zorginstellingen. Zijn broer zorgde dat hij daaruit kwam, door een mantelzorgwoning naast zijn huis te zetten. Luuk ging er zienderogen op vooruit en woont hier inmiddels jarenlang met veel plezier.

Mijn moeder komt weer buiten!

Mevrouw Kievits woonde in Zwijndrecht in een mooi appartement, maar kon daar slecht uit de voeten, vanwege haar rolstoel. Ook kwam ze vrijwel niet meer buiten. Haar dochter haalde haar naar haar tuin in Amersfoort.

Met dementie wonen in tuin van zoon

Toen het alleen wonen in een apartement niet meer veilig was, onder invloed van haar dementie, verhuisde mevrouw Bakers in 2008 naar de eerste mantelzorgwoning, in de tuin bij haar zoon Ber en diens vrouw Joke. De mantelzorgwoning was helemaal aangepast aan haar ziekte.

In het gemeenteplantsoen, tussen ouders en schoonouders

Voor Tamara Magdalijns en haar vriend Rick is in Deventer een mantelzorgwoning geplaatst, tussen de ouders en schoonouders in.  Dit was nodig in verband met de taai-slijm-ziekte van Tamara.De gemeente stelde gratis een stuk gemeenteplantsoen ter beschikking.

Echtpaar blijft bij elkaar

Door een verpleeghuisopname van haar moeder konden haar ouders niet meer samen wonen. Daarom regelde Karin Rozendaal een mantelzorgwoning voor haar ouders. Nu wonen ze weer bij elkaar, in de tuin bij het gezin van hun dochter. In hetzelfde dorp.

Vier generaties wonen vlak bij elkaar na val van trap

Na een val van de trap ging helemaal zelfstandig wonen niet meer voor mevrouw Vinkenborg. Nu woont haar kleindochter met gezin in haar woning en woont zij in haar 'eigen' tuin. Haar achterkleinkinderen komen regelmatig even 'buurten'.

Echtpaar verhuist van Friesland naar Tiel, bij dochter

Omdat haar beide ouders zorgbehoevend werden en deze helemaal in Friesland woonden, nodigde Hanneke Schalkx haar ouders uit om bij haar gezin in de tuin in Tiel te komen wonen. De gemeente werkte mee, dus stond deze mantelzorgwoning er al binnen enkele weken.

Niet naar het verpleeghuis, maar in een mantelzorgwoning in Breda

Toen verhuizing naar een zorginstelling in beeld kwam, koos de familie voor een alternatief: de mantelzorgwoning. Woningbouwcoöperatie WonenBreburg schafte de mantelzorgwoning aan en verhuurt die. Mevrouw woonde vervolgens enkele jaren bij haar dochter Anja in de tuin. 

Moeder als buurvrouw, in Breda

Om haar moeder beter te kunnen ondersteunen, wilde mevrouw Bindels graag een mantelzorgwoning in haar tuin. Dit was snel gerealiseerd, omdat in haar woonplaats Breda net een mantelzorgwoning beschikbaar kwam, die haar moeder nu huurt van WonenBreburg.