zorgkamer en badkamer
De verwarming/koeling met de warmtepomp zorgt voor een prettig binnenklimaat doordat vanuit de techniekkast heel zachtjes lucht in de juiste temperatuur de kamer in wordt geblazen. Ook in de badkamer wordt zachtjes warme (of koude) lucht geblazen, waardoor het binnenklimaat prettig is en in korte tijd de temperatuur zo nodig snel hoger is. De badkamer is ruim en zo nodig vol aanpasbare voorzieningen.De verbiningssluis tussen de woning en de zorgkamer wordt vaak gebruikt als opslag voor scootmobiel, rolstoel en andere hulpmiddelen. Nogmaals de opslagmogelijkheid in een verbingssluis tussen woning en zorgkamer. Zonder drempels en andere hindernissen, bent u zo van de woning in de zorgkamer.
| | | Delen

De zorgkamer heeft veel comfort. Dankzij de goede isolatie en een bijzonder systeem van verwarmen en koelen (met behulp van een luchtwarmtepomp) is er zowel in de winter als in de zomer een prettig binnenklimaat. De lucht wordt continu gefilterd en gereinigd. In de zorgkamer kan veel met een afstandsbediening geregeld worden, zoals het licht, de gordijnen, de deuren, het doorspoelen van het toilet. Soms is dit luxe, soms wordt dit noodzaak.

Zowel de slaapkamer als de sanitaire ruimte zijn ruim van opzet. Door de vele ramen wordt zorgkamer als licht en huiselijk ervaren.

De 'verbindingssluis' met de woning geeft vaak extra mogelijkheden voor het stallen van grote hulpmiddelen, zoals een scootmobiel of een rolstoel. 

Op de foto's linksonder deze webpagina ziet u enkele van de voorzieningen die bijdragen aan het leefcomfort in de zorgkamer.