nieuws
| | Delen
Nieuwere berichtenOudere berichten
  
wo 14 november 2012Zorgkamers bij A.L.S.

Ten behoeve van mensen met de spierziekte A.L.S. staan in Nederland tientallen zorgkamers van PasAan. Deze zorgkamers zijn ideaal voor deze verschrikkelijke ziekte. Enerzijds komt dit dooor het hoge en flexibele voorzieningenniveau, dat onder begeleiding van onze eigen PasAan-ergotherapeuten ook nog eens steeds kan worden aangepast aan ontwikkelingen in deze ziekte. Anderzijds komt dit door onze unieke financieringsformule voor gemeenten, gebaseerd op de relatief hoge restwaarde van de PasAan-zorgkamers. De afgelopen weken hebben diverse gemeenten weer gemerkt wat dit betekent; meerdere zorgkamers zijn doorgeplaatst naar volgende gebruikers in dezelfde of andere gemeenten zonder dat sprake was van tussentijdse opslag en met complete aanpassing van het voorzieningenniveau.


do 20 september 201227 september op TV: Echtpaar blijft bij elkaar wonen dankzij mantelzorgwoning

In het Tv-programma ‘Nederland Helpt’ werd op donderdag 27 september 2012 een familie geportretteerd, die gebruik maakt van een mantelzorgwoning.

Toen mevrouw werd opgenomen in een verpleeghuis, dreigde dit echtpaar voortaan gescheiden te moeten wonen. Hun dochter kon dat niet aanzien en nodigde haar ouders uit bij haar in de tuin te komen wonen, in een mantelzorgwoning van PasAan. Inmiddels woont dit echtpaar tot tevredenheid van iedereen alweer enige tijd in de tuin bij het gezin van de dochter.  

De uitzending was op 27 september, om 17.05 uur, op Nederland 2. Op de website van dit programma, www.nederlandhelpt.nl is de reportage te zien. De reportage heeft als titel "Oma in de tuin".


di 3 juli 2012Eerste grote mantelzorgwoning van 72 m2 geplaatst

In juni is de eerste grotere mantelzorgwoning van 72 m2 door PasAan geplaatst. Deze staat in Uddel (vlak bij Apeldoorn). Deze woning wordt bewoond door een echtpaar. De mantelzorgwoning staat in de tuin van hun voormalige huis, een oude boerderij, die inmiddels wordt bewoond door één van hun kinderen met gezin.

> Lees meer...


vr 22 juni 2012Gebruikte mantelzorgwoning op Funda

Mantelzorgwoningen van PasAan zijn gewone woningen, die dankzij een extra stalen frame toch verplaatsbaar zijn. Daarom worden onze gebruikte mantelzorgwoningen - net als andere gebruikte woningen - soms ook op huizenverkoopsite Funda opgenomen. Vandaag is dit voor het eerst gebeurd. Om deze woning op Funda te bekijken: http://www.funda.nl/koop/s-hertogenbosch/huis-84812249-empelsedijk-7-e/ 


zo 17 juni 2012PasAan levert ook eenvoudiger mantelzorgwoning

De afgelopen jaren heeft PasAan haar mantelzorgwoning doorontwikkeld, zodat een woning is ontstaan die luxe en comfortabel is, en vol flexibele voorzieningen zit. Het is een woning die aan alle moderne eisen voldoet, ook bij een toenemende zorgvraag.
Toch merken wij dat sommige mensen, mede vanwege de aanschafkosten, soms ook behoefte hebben aan een eenvoudiger mantelzorgwoning met wat minder voorzieningen. Daarom heeft PasAan deze ontwikkeld.

> Lees meer...


do 29 maart 2012Mantelzorgwoningen in beleidsbrief ministerie van VWS

Vandaag heeft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) een beleidsbrief aan de Tweede Kamer gestuurd met daarin haar visie op informele zorg en ondersteuning. Dit omvat zowel mantelzorg als zorg en ondersteuning vanuit het sociale netwerk en vrijwilligerswerk in de zorg. In deze brief wordt ondermeer het door PasAan ontwikkelde concept van de mantelzorgwoning genoemd.

> Lees meer...


di 28 februari 2012PasAan start samenwerking met seniorkeurmakelaars

Seniorkeurmakelaars zijn makelaars die zich gespecialiseerd hebben in de huisvesting voor senioren. Zij hebben ondermeer meer kennis en ervaring met woningaanpassingen, dan een gewone makelaar. PasAan is een samenwerking met deze groep gespecialiseerde makelaars aangegaan. Dit betekent dat deze makelaars desgewenst kunnen bemiddelen bij de aan- of verkoop van onze mantelzorgwoning, maar ook bij de verkoop van een woning, die vrij komt, omdat de bewoners naar een mantelzorgwoning verhuizen. Zie www.seniorkeurmakelaar.nl. Klik hier voor een artikel uit het Haarlems Dagblad.

> Lees meer...


do 12 januari 2012Mantelzorgwoningen PasAan krijgen keurmerk Woonkeur

Na een uitvoerige inspectie door onafhankelijke inspecteurs, heeft de mantelzorgwoning het keurmerk 'Woonkeur' ontvangen. Hiermee bevestigen onafhankelijke deskundigen dat de mantelzorgwoning van PasAan aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van gebruikskwaliteit, inbraakwerendheid en toegankelijkheid voldoet.

> Lees meer...


vr 30 december 2011Met kerst thuis dankzij mantelzorgwoning

Doordat mevrouw Blom vele tia’s (kleine herseninfarcten) achter elkaar had gehad, was opname in een verpleeghuis helaas nodig. Zij en haar man vonden dit verschrikkelijk, omdat ze hierdoor niet meer bij elkaar waren. Hun dochter kon dat niet aanzien. Daarom regelde zij samen met haar man, dat bij hen in de tuin een mantelzorgwoning kwam te staan, om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze tijdelijke verpleeghuisopname. Dat is gelukt. De kerst van 2011 hebben meneer en mevrouw Blom samen doorgebracht in hun nieuwe huis, in de tuin van hun dochter en haar gezin.

> Lees meer...


vr 25 november 2011Bouwen voor mantelzorg wordt eenvoudiger

Minister Donner maakt het bijplaatsen van mantelzorgwoningen en zorgkamers makkelijker door de regels te versoepelen. Zo is in de meeste gevallen een omgevingsvergunning niet meer nodig, zo lang er sprake is van mantelzorg. In uitzonderingsgevallen is een vergunning  nog wel nodig, maar dan volgt een kortere procedure van maximaal acht weken.

> Lees meer...


Nieuwere berichtenOudere berichten